U 9/3 (MAX.6P.)

POULE   :PLOEG B

TOM VAN NOOTEN (K)

JASPER GEBRUERS

U 17/4 MEISJES (MAX.10P.)

JUTTA KEERSMAKERS (K)

LIEN VAN DE PLAS

U 17/3 MEISJES (MAX.30P.)

LIEZE MOL (K)

ANOUK SCHILDERMANS

MONA DECKX

• Ploeg: 2 spelers
  • Wedstrijden: 2 enkel- en 1 dubbelwedstrijd (per ontmoeting)
  • Afdelingen: op basis van geslacht, leeftijd en klassement
  • Speeldag en aanvangsuur:
    • Afdeling 1; zondag voor de meisjes, zaterdag voor de jongens, aanvangsuur = 10u00
    • Afdeling 2, 3 en 4: afhankelijk van het gewest, lees meer.

Jeugdinterclub 2020

Geboren '11 of later
Max. 15 punten
Open

De bovenvermelde punten zijn per ploeg (2 spelers samen)! Bekijk de waardecoëfficienten per klassement in interclub.

Een speler mag worden ingeschreven op de spelerslijst van zijn eigen leeftijdscategorie én de naast-hogere leeftijdscategorie. Op de spelerslijst van U11 mogen evenwel geen spelers van U9 opgesteld worden. In een ploeg mag één speler behoren tot de naast lagere leeftijdscategorie, behalve in U11 waar enkel spelers geboren in 2009 en 2010 worden toegelaten.

Nieuw! Tennis Vlaanderen voorziet in 2020 een extra aanbod voor de 16- en 17-jarigen! Er worden 2 afdelingen voorzien: tot 10 punten en tot 30 punten samen.

U9

• De jongens en meisjes in U9 spelen samen, op een 18-meter terrein, met aangepaste bal (Oranje). Volgende combinaties zijn dan ook mogelijk in een team van U9: jongen/jongen, jongen/meisje, meisje/meisje, ook in dubbelspel! Er wordt dus geen onderscheid gemaakt qua geslacht! Clubs en trainers hebben zo de mogelijkheid om met meer flexibiliteit ploegen samen te stellen.
  • 3 Afdelingen:
    • Afdeling 1 is een open afdeling bedoeld voor de betere jeugdspeler. Deze afdeling wordt intergewestelijk georganiseerd (speeldag = zondag, aanvangsuur = 10u00).
    • Afdeling 2 is voor ploegen met samen maximum 15 punten.
    • Afdeling 3 is bedoeld om starters te laten proeven van de competitie.
  • Er wordt gespeeld naar 2 winnende sets, sets gaan tot 4 met tie-break op 3-3. In dubbelspel wordt de derde set vervangen door een Matchtiebreak (eerste ploeg die 10 punten behaalt met 2 punten verschil)
  • De afmetingen van het terrein U9 zijn:
    • lengte = 18m
    • breedte = 6.5m (voor dubbelspel de breedte nemen van het maxitennis enkelspelveld)
    • nethoogte = 80cm

U11

• Jongens en Meisjes U11 Afdeling 2 en 3 spelen op een 21-meter terrein (normale hoogte van het net, geen enkelspelpaaltjes), met aangepaste bal (Groen). In Afdeling 1 wordt met een harde bal op maxi terrein gespeeld.
  • 4 Afdelingen:
    • Afdeling 1 is een open afdeling bedoeld voor de betere jeugdspeler. Deze afdeling wordt intergewestelijk georganiseerd (speeldag = zondag voor de meisjes, zaterdag voor de jongens, aanvangsuur = 10u00).
    • Nieuw! Afdeling 2 tot max. 35 punten samen. Hierdoor zijn "groene" spelers, ondanks hun hogere klassement, niet verplicht om in Afdeling 1 (harde bal – maxi terrein) te spelen.
    • Afdeling 3 is voor ploegen met samen maximum 20 punten
    • Afdeling 4 is bedoeld om recreatieve spelers te laten proeven van de competitie.
  • Er wordt gespeeld naar 2 winnende sets, sets gaan tot 4 met tie-break op 3-3 (zowel Afdeling 1, 2 als 3). Er wordt gespeeld naar 2 winnende sets, sets gaan tot 4 met tie-break op 3-3. In dubbelspel wordt de derde set vervangen door een Matchtiebreak (eerste ploeg die 10 punten behaalt met 2 punten verschil)
  • De afmetingen van het terrein U11 Afdeling 2 en 3 zijn:
    • lengte = 21m
    • breedte = maxitennis enkelspelveld (zowel voor enkel- als voor dubbelspel)
    • nethoogte = maxitennis, geen enkelspelpaaltjes (zowel voor enkel- als voor dubbelspel)

U17

Nieuw! We voorzien in 2020 een extra aanbod voor de 16- en 17-jarigen! Er worden 2 afdelingen voorzien: tot 10 punten en tot 30 punten samen.

Coaching tijdens jeugdinterclub door gediplomeerde trainers

Elke coach dient een gediplomeerd VTS-trainer (vanaf niveau 1 initiator) te zijn. Enkel zij mogen dus plaatsnemen op de spelersbank.

Eindronde

Afdeling 1 (intergewestelijk):
  • Per leeftijdscategorie worden de ploegen in poules ingedeeld.
  • De winnaar en tweede van elke poule spelen de intergewestelijke eindronde met rechtstreekse uitschakeling om de kampioen van Tennis Vlaanderen te bepalen.

Afdeling 2, 3 en 4 (gewestelijk):

• Per leeftijdscategorie worden de ploegen in poules ingedeeld.
  • De winnaars en tweede van elke poule spelen een gewestelijke eindronde met rechtstreekse uitschakeling om de gewestelijke kampioen te bepalen.
  • De kampioen van elk gewest speelt de Tennis Vlaanderen Eindronde Jeugdinterclub.